Dr hab. inż. Andrzej Okruszek, prof. UEW 

Dr hab. inż. Andrzej Okruszek, prof. UEW 

Dr hab. inż. Andrzej Okruszek, prof. UEW 

Nauczyciel akademicki zatrudniony w Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu, Prorektor ds. Studenckich i Kształcenia. Specjalista z zakresu technologii żywności i żywienia oraz oceny surowców pochodzenia zwierzęcego. Prowadzi badania w obszarach związanych z jakością i wartością odżywczą oraz z bezpieczeństwem żywności.  

Zajmuje się ponadto zastosowaniem nowych technologii w wytwarzaniu żywności oraz zagadnieniami związanymi z reorganizacją systemu żywnościowego zmierzającą w kierunku jego zrównoważonego rozwoju, pozwalającymi na wypracowanie rozwiązań mogących zapewnić społeczeństwom zdrową żywność o wysokiej i powtarzalnej jakości.

Autor bądź współautor artykułów w czasopismach naukowych o zasięgu międzynarodowym powiązanych tematycznie z obszarami prowadzonych badań. 

Dr hab. inż. Andrzej Okruszek

Kontrast

Zwiększ rozmiar tekstu

Zwiększ odstęp liter

Używaj czcionek przyjaznych dla dyslektyków

Powiększ kursor

Podświetlanie linków

Zatrzymywanie animacji

Resetuj ustawienia